Vicepreşedintele SUA şi-a exprimat susţinerea deplină pentru Guvernul de la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepreşedintele SUA şi-a exprimat susţinerea deplină pentru Guvernul de la Chişinău

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi-a exprimat susţinerea deplină pentru Guvernul de la Chişinău şi pentru agenda reformelor democratice promovate de către executiv. În cadrul întâlnirii cu prim-ministrul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Washington, Mike Pence a subliniat că SUA a susţinut transmiterea paşnică a puterii şi va continua să fie un susţinător fidel al transformării democratice a Republicii Moldova.

Vicepreşedintele SUA a mai declarat, citat într-un comunicat de presă al Guvernului, că restabilirea statului de drept şi integritatea instituţiilor publice trebuie să rămână obiective majore pentru noul guvern.

Maia Sandu a reiterat că un stat funcţional, în interesul cetăţenilor şi demontarea sistemului corupt vor fi sarcini de bază ale executivului. Premierul a solicitat sprijinul autorităţilor americane, inclusiv FBI, CIA şi al Departamentului de Justiţie în investigarea dosarului furtului bancar, precum şi îngheţarea activelor de pe teritoriul SUA ale persoanelor implicate în furt.

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că autorităţile SUA vor analiza cererea Republicii Moldova de a investiga acest caz.

Maia Sandu a subliniat că integrarea europeana rămâne obiectivul de baza al executivului, iar cooperarea cu SUA, în mai multe domenii, inclusiv în sectorul apărării şi al securităţii, este o prioritate strategică pentru Republica Moldova. De asemenea, premierul a declarat că la etapa actuală nu există condiţii propice pentru soluţionarea politică a conflictului transnistrean, iar o soluţie nepotrivită ar putea dăuna intereselor Republicii Moldova. 
Similare
RECOMANDĂRI