VIDEO. UNFPA Moldova a donat un lot de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi pentru angajaţii Biroului Naţional de Statistică
Vizualizari:

VIDEO. UNFPA Moldova a donat un lot de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi pentru angajaţii Biroului Naţional de Statistică

Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA) a oferit tuturor angajaţilor Biroului Naţional de Statistică (BNS), inclusiv celor 36 de subdiviziuni teritoriale, un lot de produse de protecţie şi dezinfectanţi în valoare de circa 10 mii de dolari. Produsele sunt oferite în contextul prevenirii şi combaterii epidemiei cauzate de COVID-19.

În total, au fost donate 6 mii de măşti, 12 mii mănuşi, 2 termometre cu infraroşu şi 1248 litri de dezinfectanţi. Acţiunea face parte din angajamentul UNFPA de a susţine ţara noastră, inclusiv instituţiile naţionale, în răspunsul la pandemia COVID-19 şi de a oferi suportul necesar în prevenirea acesteia în rândul angajaţilor.

"UNFPA apreciază înalt parteneriatul strategic cu Biroul Naţional de Statistică. Disponibilitatea datelor dezagregate privind populaţia este esenţială în orice moment şi mai ales în situaţiile de urgenţă cum este pandemia COVID-19. UNFPA îşi menţine angajamentul de a susţine în continuare BNS în atingerea obiectivelor comune şi sperăm că acest echipament va ajuta fiecare angajat al instituţiei să se simtă în siguranţă şi protejat la locul de muncă”, a menţionat Nigina Abaszada, Reprezentantă rezidentă UNFPA în Republica Moldova.

”Vrem să aducem sincere mulţumiri Fondului ONU pentru Populaţie în Moldova, care, în asemenea momente dificile, vine în sprijinul angajaţilor Biroului Naţional de Statistică cu un lot de produse de protecţie. Donaţia oferită ne va ajuta să protejăm sănătatea fiecărui angajat şi să asigurăm producerea calitativă şi la timp a datelor statistice”, a declarat directorul BNS, Vitalie Valcov.

UNFPA, ca parte a Programului de Ţară pentru anii 2018 - 2022, desfăşoară, în parteneriat cu BNS, câteva programe de amploare, care implică revizuirea numărul populaţiei la nivel naţional şi local şi estimarea migraţiei internaţionale şi interne, în conformitate cu standardele internaţionale, precum şi dezvoltarea unui sistem informaţional integrat al datelor statistice demografice.

UNFPA, ca parte a echipei ONU Moldova, alături de partenerii de dezvoltare, susţine răspunsul naţional la pandemie prin activităţi care îşi propun protejarea oamenilor, creşterea capacităţilor sistemului de ocrotire a sănătăţii şi reducerea şocurilor economice şi sociale.


 
Similare
RECOMANDĂRI