Actualitate

Reacția MAE de la Chișinău după decizia Rusiei de a declara persona non-grata un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova

post-img
MAE

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a venit cu o reacție după decizia Rusiei de a declara persona non-grata un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

„În acest context, diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră.

MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al MAE.

Amintim că  ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii,  a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a comunicat că un angajat al reprezentanței diplomatice a Republicii Moldova va fi declarat persona non-grata.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter