Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opera lui Shakespeare a provocat emoţii puternice în rândul iubitorilor de artă, veniţi să umărească un nou spectacol din cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău

Opera lui Shakespeare a provocat emoţii puternice în rândul iubitorilor de artă veniţi aseară să umărească un nou spectacol din cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău. Actorii Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău au încântat publicul cu spectacolul "Regele Lear", regizat de Mihai Tărnă după piesa celebrului dramaturg şi romancer englez.

Un spectacol despre un regat care se prăbuşeşte, despre copii care îşi trădează părinţii, despre intrigi de culise şi lovituri de palat. În spectacolul jucat de actorii Teatrului Eugene Ionesco, textul lui Shakespeare capătă conotaţii sociale specifice zilelor noastre, ilustrând o lume în care adevărul este pedepsit, iar frica se transformă în curaj.

 "Marele actor Petru Vutcărău îl joacă pe regale lear şi ne transmite durerea, suferinţa, omului trădat, omul care  a crezut foarte mult în nişte persoane dragi. Reuniunea Teatrelor Naţionale vine ca o salvare pentru cultură, ca un remediu pentru deznădejdea care ne-a cuprind în perioada pademiei. Ne bucurăm că sunt spectacole foarte bune."

Spectatorii au rămas încântaţi de prestaţia actorilor. Spectacolul "Regele Lear" jucat de actorii Teatrului Eugene Ionesco te face să trăieşti diferite senzaţii, dar nu te plictiseşti nicio clipă, spun iubitorii de teatru.

În această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional "Mihai Eminescu din Chişinău" vor urca actorii Teatrului Naţional Târgul Mureş cu spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr", în regia lui Nicu Mihoc. Spectacolul readuce în scenă tema relaţiilor interetnice.
Similare
RECOMANDĂRI