VIDEO. UPDATE. Andrei Năstase a prezentat cinci angajamente pentru pimul an de mandat în funcţia de viitor şef al statului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Andrei Năstase a prezentat cinci angajamente pentru pimul an de mandat în funcţia de viitor şef al statului

UPDATE. Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Andrei Năstase, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, cinci angajamente pe care şi le asumă în funcţia de şef al statului.

"Am decis să îmi asum public un alt model de a face politică, un model ce are la bază responsabilitate totală şi bun simţ în faţa celor care le cer încrederea. Proiectul "Moldova de mâine" este singurul proiect de ţară ce garantează oamenilor certitudini. Am decis să îmi asum până la sfîrşitul primului an de mandat în calitate de preşedinte al R. Moldova să finalizez implementarea a cel puţin cinci angajamente, priorităţi esenţiale din proiectul meu de ţară. În cazul în care acestea nu vor fi duse la îndeplinire, înţeleg să părăsesc prin demisie funcţia de preşedinte al R. Moldova", a spus Andrei Năstase.

Angajamentele asumate:

1. Introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetăţean prin modificarea art. 47 din Constituţie. 
2. Înăsprirea pedepselor pentru corupţie şi furt din banul public şi eliminarea din sistem a procurorilor şi judecătorilor corupţi.
3. Realizarea unui pact naţional pentru educaţie, finanţarea acestului sector cu cel puţin 7% din PIB-ul R. Moldova pe o perioadă de cel puţin zece ani de zile.
4. Realizarea unui pact naţional pentru sănătate, finanţarea acestului sector cu cel puţin 7% din PIB-ul R. Moldova pe o perioadă de cel puţin zece ani de zile.
5. Înfiinţarea unei Comisii de control care va avea ca obiect de activitate monitorizarea şi stabilirea preţului maximal la produsele şi serviciile cetăţenilor. Comisia va funcţia în baza principiilor loiale dintre instituţii, în colaborare cu toate celelate instituţii ale statului cu atribuţii pe acest subiect.Conferinţă de presă susţinută de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr
Similare
RECOMANDĂRI