Polonia vrea pe teritoriul ei trupele SUA retrase din Germania. Morawiecki: Adevăratul pericol e la Est
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Polonia vrea pe teritoriul ei trupele SUA retrase din Germania. Morawiecki: Adevăratul pericol e la Est

Polonia şi-a manifestat dorinţa ca o parte din soldaţii americani retraşi din Germania să ajungă pe teritoriul ei. În acest sens, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că „adevăratul pericol se ascunde la graniţa de est”.

„Sper într-adevăr că, în urma numeroaselor discuţii pe care le-am avut şi după ce ne-am demonstrat soliditatea în calitate de partener al NATO, un anumit număr de soldaţi staţionaţi în prezent în Germania şi care vor fi retraşi de Statele Unite se vor regăsi în Polonia'', a declarat premierul Mateusz Morawiecki, potrivit Agerpres, care citează la postul de radio RMF.

"Adevăratul pericol se ascunde la graniţa de est, astfel încât o deplasare a forţelor americane către flancul estic (al NATO) va reprezenta o consolidare a securităţii pentru întreaga Europă", a continuat Morawiecki, făcând aluzie clară la Federaţia Rusă.

Preocupată de preluarea de către Rusia a mai multor teritorii situate în Georgia şi Ucraina în ultimul deceniu, Polonia militează pentru o prezenţă militară americană permanentă pe teritoriul său.

Această decizie ar urma să reducă numărul militarilor americani dislocaţi în Germania la 25.000, de la 34.500 cât sunt în prezent.

Similare
RECOMANDĂRI