Război în Caucaz. Erdogan anunţă că Turcia se implică în luptă împotriva Armeniei. Reacţia UE
Vizualizari:

Război în Caucaz. Erdogan anunţă că Turcia se implică în luptă împotriva Armeniei. Reacţia UE

Turcia a anunţat că va sprijini Azerbaidjanul „cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziţie în conflictul pe care această ţară îl are cu Armenia şi care s-a reaprins în dimineaţa zilei de duminică, relatează Al Arabiya.

Oficialii de la Ankara şi-au anunţat sprijinul complet pentru Azerbaidjan şi au cerut Armeniei „să renunţe la agresiuni” după ce lupte şi ostilităţi au început în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, scrie Digi24.

„Îi vom sprijini pe fraţii noştri azeri cu toate mijloacele, în lupta lor pentru protejarea integrităţii lor teritoriale”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, într-un comunicat.

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a reacţionat şi el la reaprinderea conflictului, pe Facebook: „Armenia, prin atacurile sale împotriva Azerbaidjanului a arătat lumii, din nou, că este cea mai mare ameninţare pentru pace şi pentru pacea în regiune. Ca întotdeauna, naţiunea turcă este alături de fraţii azeri cu toate mijloacele de care dispune.Invităm poporul armean să aibă grijă de viitorul lui şi să îl protejeze de cei care îl folosesc ca pe o marionetă”.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a declarat, despre conflictul care în mod „regretabil” a cauzat victime militare şi civile în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, că UE „cere o încetare imediată a ostilităţilor, dezescaladarea şi observarea strictă a încetării focului”.

Similare
RECOMANDĂRI