Sursa foto:TVR Vizualizari:

Rusia: Vaccinul Sputnik, în ultima fază de testare. Studiile se vor întinde pe o jumătate de an

În Rusia, e în plină desfăşurare cea de-a treia faza de testare a primului vaccin împotriva noului coronavirus. Studiile se vor întinde pe o jumătate de an şi abia după aceea vaccinul va fi accesibil pentru toată lumea. Dar şi aşa, ruşii se arată destul de circumspecţi faţă de noul preparat - după cum a aflat corespondentul nostru la Moscova, Liviu Iurea.

40 de mii de persoane au fost invitate să participe la ultima fază de testare. Presa din Rusia a lansat o amplă campanie de popularizare.

Ca să fie şi mai convingători, medicii au fost primii care s-au oferit ca voluntari.

Vaccinul rusesc este privit cu scepticism în întreaga lume, în primul rând din cauza absenţei fazei finale de testare în momentul în care a fost înregistrat oficial.

Nici ruşii nu sunt prea dornici să testeze noul vaccin. Potrivit ultimelor sondaje aproape 54 % dintre cetăţenii ruşi au o atitudine reticenţă faţă de preparat.

În acelaşi timp, se pregăteşte înregistrarea oficială a celui de-al doilea vaccin în Rusia , realizat de Institutul Vektor din Novosibirsk. Deocamdată preparatul se află în prima faza a testelor clinice.

Similare
RECOMANDĂRI