PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC

PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC. Formaţiunea susţine că asistă la acţiuni şi declaraţii din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independenţa şi obiectivitatea acestuia.

"Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenţia ca instituţia CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetăţenilor şi să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere şi corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă. Cu regret, am asistat la acţiuni şi declaraţii din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independenţa şi obiectivitatea acestuia. De exemplu, menţionăm următoarele acţiuni: neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susţinerea propunerii de deschidere nejustificată a secţiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC faţă de excluderea partidelor din procesul electoral prezidenţial, decizie care este ilegală şi îl favorizează pe Igor Dodon.Având în vedere că Dorin Cimil a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuţiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potenţial candidat la alegerile prezidenţiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, şi astfel a încălcat legea şi jurământul depus, solicităm demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru CEC, se spune într-un comunicat remis presei de către PAS.

Contactat de TVR MOLDOVA, serviciul de presă al Comisiei Electorale Centrale a declarat că şeful instituţiei, Dorin Cimil nu comentează declaraţii şi solicitări politice. 
Similare
RECOMANDĂRI