România: Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată luni, de la ora 14.00
Sursa foto:TVR Vizualizari:

România: Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată luni, de la ora 14.00

Birourile permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului României au decis astăzi ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată" să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Moţiunea de cenzură "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată" a fost depusă pe 17 august.

"Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toţii – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor", a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că negociază pentru susţinerea moţiunii cu toate formaţiunile parlamentare, mai puţin cu PNL şi PMP.

Patru zile mai târziu, Guvernul le-a cerut judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Executiv şi Parlament, pentru că moţiunea a fost depusă în perioada dintre încheierea primei sesiuni ordinare şi începutul celei de a doua sesiuni ordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Curtea Constituţională a stabilit că şedinţa de judecată va avea loc după 1 septembrie. Până atunci, părţile îşi pot exprima punctul de vedere.

Similare
RECOMANDĂRI