Un deputat socialist îi dă replică premierului: Când PSRM a votat pentru învestirea Guvernului, nu a fost un fapt grav?
Sursa foto:Radio Chişinău Vizualizari:

Un deputat socialist îi dă replică premierului: Când PSRM a votat pentru învestirea Guvernului, nu a fost un fapt grav?

Deputatul socialist Vasile Bolea îi răspunde premierului Maia Sandu şi o întreabă dacă atunci când toţi 35 de exponenţi socialişti au votat pentru învestirea Guvernului nu a fost un „fapt grav”, aşa după cum a catalogat prim-ministrul numirea lui Vladimir Ţurcan în fruntea Curţii Constituţionale.

„Dar poate numirea în calitate de secretari de stat, adjuncţi, interimari, şi alţi şefuşori... nu a ştirbit deloc din imaginea acestor instituţii?”, întreabă socialistul.

Deputatul scrie pe o reţea de socializare că are deplină încredere în profesionalismul actualei componenţe a Curţii Constituţionale.

„Am încrederea că Judecătorii CC, numiţi recent, vor da dovadă de caracter, corectitudine şi se vor supune doar Constituţiei. În ceea ce ţine de alegere în calitate de Preşedinte al Curţii Constituţionale a domnului Vladimir Ţurcan, consider că este un bun profesionist, cu o experienţă bogată care, prin prestaţia sa, va întoarce încrederea cetăţenilor în această importantă instituţie din statul nostru”, scrie Bolea.

TVR MOLDOVA aminteşte că prim-ministrul Maia Sandu a catalogat desemnarea unui „exponent al Partidului Socialiştilor în fruntea Curţii Constituţionale drept un lucru grav care ştirbeşte şi mai mult încrederea în unica instituţie de jurisdicţie constituţională din ţară”.
Similare
RECOMANDĂRI