Klaus Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului: Este responsabilitatea noastră să avem o natură curată şi verde
Vizualizari:

Klaus Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului: Este responsabilitatea noastră să avem o natură curată şi verde

Ziua Mondială a Mediului este un bun prilej să conştientizăm cu toţii că este responsabilitatea noastră să protejăm mediul, să avem o natură curată, verde, sănătoasă, echilibrată, care să fie casa noastră şi a generaţiilor viitoare. Declaraţia face parte dintr-un mesaj transmis de Preşedintele României, Klaus Iohannis,cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului

Problemele de mediu cu care se confruntă astăzi România reclamă o acţiune hotărâtă din partea tuturor autorităţilor responsabile pentru a combate poluarea, defrişările ilegale şi contaminarea cu deşeuri.

România are o bogăţie naturală extraordinară, cu păduri seculare, specii de animale rare şi habitate dispărute din alte părţi ale Europei. Pentru a păstra toate aceste bogăţii, avem nevoie, mai mult ca oricând, de strategii eficiente, de legislaţie coerentă, de administrarea responsabilă a resurselor naturale, de sprijinirea industriilor nepoluante şi tot ce ţine de economia verde.

Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale şi să ne implicăm cu toţii în programele naţionale de reîmpădurire a României! Este nevoie să acţionăm concret pentru reducerea emisiilor de carbon, învăţând astfel să trăim în armonie cu mediul înconjurător.

Mentalitatea se schimbă prin educaţie. Preocuparea întregii societăţi pentru educaţia ecologică şi pentru corecta informare este esenţială, nu doar pentru a cultiva grija faţă de natură şi protejarea mediului, ci şi pentru a creşte implicarea civică a românilor în acest domeniu extrem de important.

Ca întotdeauna, susţin iniţiativele dedicate conservării calităţii mediului şi utilizării raţionale a resurselor naturale. Cu această ocazie, le mulţumesc, astăzi, tuturor celor care s-au implicat activ în toţi aceşti ani în domeniul ecologic, cu rezultate benefice pentru societatea noastră, şi îi îndemn să meargă mai departe pe acest drum.

Bunăstarea şi calitatea vieţii noastre sunt indisolubil legate de calitatea mediului înconjurător în care trăim. Să fim responsabili şi să-l protejăm!, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Similare
RECOMANDĂRI