A fost creat un grup de lucru pentru reabilitarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

A fost creat un grup de lucru pentru reabilitarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, a dispus crearea unui grup de lucru pentru identificarea soluţiilor tehnice de reabilitare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, afectate de incendiul produs pe 24 septembrie. Astăzi a avut loc prima şedinţă la faţa locului a specialiştilor din acest grup de lucru.

„Membrii grupului de lucru urmează să examineze impactul incendiului asupra stării tehnice şi să evalueze indicatorii tehnici de calitate, rezistenţa şi stabilitatea elementelor portante a edificiului. În urma lucrărilor, vor fi elaborate propuneri şi concluzii tehnice de reabilitare a clădirii în scopul asigurării funcţionalităţii şi posibilităţii utilizării acesteia în continuare”, indică Ministerului Economiei.

Conform sursei citate, până la 12 octombrie, grupul de lucru va prezenta Raportul privind analiza situaţiei şi acţiunile care urmează a fi întreprinse referitor la clădirea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, potrivit Moldpres.

De asemenea, la solicitarea grupului de lucru, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va prezenta documentaţia tehnică de proiect, rezultatele expertizelor tehnice anterioare şi va asigura accesul în clădirea afectată de incendiu.

Pe 24 septembrie, un incendiu a mistuit peste 3500 m2 din clădirea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Focul a distrus aproape în întregime edificiul, ambele săli de concerte fiind devastate, şi a ars mai multe instrumente muzicale, unele de unicat.

Similare
RECOMANDĂRI