VIDEO. Coronavirus. Situaţia muncitorilor sezonieri, în atenţia Parlamentului European
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Coronavirus. Situaţia muncitorilor sezonieri, în atenţia Parlamentului European

Cazurile în care muncitori sezonieri au fost puşi în situaţia de a lucra în condiţii improprii riscând să se infecteze cu COVID-19, au intrat în atenţia Parlamentului European. Comisia de muncă a forului a dezbătut situaţia acestor lucrători transfrontalieri, în prezenţa comisarului european pentru muncă, potrivit stiriletvr.ro.
Mai bine de 17 milioane de cetăţeni europeni lucrează în alt stat decât ţara lor şi un milion şi jumătate sunt lucrători transfrontalieri.

Europarlamentarii doresc să afle în ce măsură este adevărat că lucrătorii sezonieri nu beneficiază de măsuri de protecţie împotriva infectării, şi nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare pe care le efectuează.

Este cazul românilor plecaţi să culeagă sparanghel la ferme din Germania, dar şi a numeroşi muncitori polonezi, bulgari sau slovaci, care s-au confruntat la rândul lor cu probleme legate de respectarea contractelor de muncă.

Europarlamentarul român Dragoş Pâslaru a invocat şi situaţia românilor infectaţi cu COVID care lucrează în abatoarele din Olanda, cerând Comisiei acţiuni concrete imediate. În perioada stării de urgenţă, aproximativ două mii de români au primit permisiunea de a lucra la cules de sparanghel în Germania, în condiţii de muncă discutabile. Nemulţumirea acestora faţă de tratamentul şi salarizarea din Germania a căpătat dimensiuni diplomatice, iar ministrul Muncii de la Bucureşti, Violeta Alexandru, a mers în Germania pentru a verifica la faţa locului condiţiile de muncă ale românilor.

Similare
RECOMANDĂRI