Evenimente şi Campanii

RePatriot Summit 2022. Răspundem Provocărilor Împreună

post-img
RePatriot Summit 2022. Răspundem Provocărilor Împreună
Sursa foto: repatriot.ro

Vom fi la Iași și la Chișinău, două mari și frumoase orașe românești. Călătoria extraordinară între cele două va fi într-o dinamică deosebită, vom avea propriul tren care ne va conecta, vom avea spațiu comunicațional permanent deschis cu întreaga lume, vom lucra împreună la viteză maximă plus mult optimism, cântec și voie bună.

JOI, 6 OCTOMBRIE. DESCHIDERE SUMMIT 

*Palatul Roznovanu, Iași 

10.00- 16.00. Conferință Cybershare, ediția V. Un eveniment satelit pentru experți români în cybersecurity din toată lumea. Participarea este gratuită în urma unei scrisori de interes către: summit@repatriot.ro, cu subject cybershare2022. 

18.00 – 21.30: Deschidere Summit – Bucuria Revederii – Networking Cocktail.  

Ne vom întâlni cu o nouă energie la Iași, ne conectăm între noi, prieteni vechi și prieteni noi și vom marca momentul de deschidere oficial al Summitului RePatriot – patru zile pline de lucru împreună, soluții la provocările actuale, celebrând totodată românii remarcabili din toată lumea. Aici vom primi salutul gazdelor, oficialități și oameni de afaceri și experți din toată lumea într-un eveniment special în care împărtășim din opiniile noastre asupra provocărilor privite din perspectiva cercului în care se află fiecare participant. 

VINERI, 7 OCTOMBRIE. LUCRĂRI SUMMIT, IAȘI

*Hotel Internațional, Iași 

Summitul va aborda două provocări majore care influențează bunăstarea românilor de pretutindeni: Războiul și Criza. Întrunirea va fi o ocazie specială de comunicare a gândurilor și soluțiilor noastre pentru o viață mai bună a tuturor românilor, a ceea ce facem noi și ce ne dorim să facem împreună cu administrația centrală, locală și cu liderii societății românești în ansamblu. Analize și rapoartele de situație vor fi primite de participanți înainte de întâlnire, astfel că vom vom folosi timpul cât mai eficient în comunicarea și dezbaterea rezolvărilor posibile, de oferire de răspunsuri din mai multe perspective la întrebări complicate. Mesajul nostru va oferi soluții și încredere că putem face față împreună provocărilor complexe pe care le trăim cu toții. 

 #CredemInRomania 

09.00 – 9.30: Introducere – prezentarea obiectivelor, a modului de lucru și a formatelor folosite pe parcursul zilei. Vor fi intervenții speciale din partea unor personalități și  speakeri remarcabili, apoi dialoguri și trialoguri extraordinare pe provocările care ne frământă, urmate de perioade generoase de interacțiune în care căutăm soluții. 

#NoiFacem #ImpreunaPentruRomânia 

09.30 – 10.00: Mesaje oficiale 

10.00 – 11.00:  Agresiunea militară rusească din Ucraina 

Războiul deja a determinat pierderea a zeci de mii de vieți, milioane de migranți, pierderi economice substanțiale și multe alte consecințe care ne impactează pe noi toți. Mai mult decât oricând e timpul să strângem rândurile și să acționăm inteligent și să ne ridicăm măcar la înălțimea marilor noștri înaintași. Solidaritatea Occidentului este necesară și importantă pentru viitorul României. 

Cum este afectată România și ce se va întâmpla în continuare? Ce facem fiecare dintre noi și ce putem face împreună? Cum ne conectăm mai puternic? Cum ne pregătim mai bine pentru viitor? Vom da câteva răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele care ne frământă și care ne ajută. 

#Diaspora AncorăOccidentalăDe Stabilitate #EsteTimpulUneiConectăriMaiStrânse  

11.00 – 11.30: Networking 

11.30 – 12.45: Criza economică  

România a avut creștere economică în prima parte a anului dar cheltuielile publice cresc într-un ritm rapid. Criza economică se va transforma în recesiune în mai multe țări din lume. Știm cu toții că vin vremuri mai grele dar ne dorim să ne menținem cursul afacerilor și să explorăm noi surse de creștere. 

Cum ne protejăm afacerile și cum putem fructifica noile oportunități? Cum putem coopera mai mult între noi să înfruntăm următoarele valuri inflaționiste și furtuni economice? Cum creștem competitivitatea companiilor noastre? Adoptarea tehnologiilor avansate poate fi accelerată?

#CumTrecemCrizaEconomică#CrizaȘiOportunitate  

12.45 – 14.00: Dejun de lucru  

14.00 – 14.30: Intervenții feedback și introducere mod de lucru 

14.30 – 15.30: Lucrăm împreună în grupuri strategice, elaborăm ideile și pregătim call to action 

15.30 – 16.15:  Șapte intervenții – sumarizatoare de etapă 

Vorbitorii vor avea intervenții cu propuneri finale de tip call to action foarte concrete care vor fi baza pentru rapoartele din grupurile de lucru care vor fundamenta #SoluțiileRePatriot. 

16.15 – 16.30: Final de etapă 

16.30 – Timp pentru discuții aplicate și pregătiri de gală 

18.30 – 21.00: Gala “Top 100 Români de Pretutindeni”, Ediția V  

Suntem fideli misiunii noastre de a conecta mai mult românii plecați cu România și ne dorim să-i aplaudăm și să-i onorăm pe românii exemplari, cu putere de inspirație, care ne fac cinste oriunde s-ar afla. Aici puteți vedea primele patru ediții Top 100.  

SÂMBĂTĂ, 8 OCTOMBRIE. LUCRĂRI SUMMIT, CHIȘINĂU

Sună deșteptarea dis-de-dimineață pentru că vom pleca cu… trenul spre Chișinău, unde vom fi întâmpinați de frații noștri. Lucrările oficiale din această zi vor include cel puțin prezentarea oportunităților de investiții. Apoi, ne reunim la Crama, unde vom continua discuțiile, iar seara revenim la Iași. Pregătim mai multe surprize, revenim cu vești! 08.00 – 8.15: Plecăm spre Gara Socola 

08.30 – 9.00: Ne îmbarcăm spre Chișinău și ne pregătim să trecem Prutul

09.00 – 12.15: Brunch lucrativ pe grupuri tematice, continuăm efortul de analiză și sinteză în mișcare 

12.15 – 13.00: Sosim la Chișinău 

13.00 – 16.00: Oportunități de investiții în Republica Moldova prezentate de oameni de afaceri și oficialități și un moment de construire a soluțiilor de răspuns pentru provocările vremurilor actuale și a celor viitoare. 

#ImpreunaFacemMaiMult #IntărimLegaturileRomanilor 

16.00 – 20.00: Incursiune în lumea vinului și a experiențelor culinare locale la o cramă excepțională. Un prilej fantastic de cunoaștere și de legarea unor noi prietenii și afaceri pentru următorii 1000 de ani.

#ConsolidămLegăturile #ImpreunăConectamRomanii 

20.00 – 20.15: Ne îmbarcăm spre Iași și vom continua ziua cu momente speciale, voie bună și discuții despre cum ne vom construi viitorul 

23.30: Sosire la Iași   

DUMINICĂ, 9 OCTOMBRIE. EXPLORĂM IAȘI

Încheiem maratonul de networking al românilor de pretutindeni cu explorarea Iașului, discuții și follow-up. 

10.00 – 13.00: Explorăm municipiul Iași la pas cu ghizi profesioniști  

13.00 – 15.00: Prânzul împreună.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter