Social

Campania „Adevărata Basarabie”, o nouă ediție

post-img
imagine simbol

Cea de-a douăsprezecea ediție a campaniei „Adevărata Basarabie” se desfășoară, în perioada 27 martie – 26 mai, la Iași, relatează InfoPrut.ro.

Evenimentul, organizat anual de Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, are drept scop promovarea valorilor culturale și artistice comune ale celor două maluri ale Prutului.

Startul campaniei a fost dat miercuri, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, iar organizatorii au prezentat evenimentele ce urmează să aibă loc în următoarea perioadă.

Ulterior, s-a desfășurat Atelierul istoric „Basarabia a fost prima”, urmat de un concurs de cultură generală cu tematica zilei de 27 martie. Astfel, participanții au avut ocazia să afle mai multe despre Unirea Basarabiei cu România, într-un mod interactiv și informativ.

Menționăm că toți cei care își doresc să cunoască mai mult despre cultura, tradițiile și valorile românilor de peste Prut sunt așteptați și la o serie de alte evenimente din cadrul campaniei „Adevărata Basarabie”. Activitățile se concentrează pe aspectele socio-culturale și pe schimbul de experiențe.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter