Justiție

Un conațional - plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit în organizarea migrației ilegale din Ucraina în R. Moldova

post-img
Un conațional - plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit în organizarea migrației ilegale din Ucraina în R. Moldova

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Unul dintre membrii grupului a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru doi cetățeni ucraineni migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat, angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Criva au observat un mijloc de transport suspect în zona de frontieră.

Prin urmare, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea la control, pe direcția Drepcăuți-Mamaliga a mijlocului de transport.

Ca urmare a verificărilor specifice, la volanul automobilului a fost legitimat un locuitor al or. Lipcani de 27 de ani. Totodată, la fața locului echipa comună de control a depistat doi cetățeni ucraineani, care au traversat ilegal frontiera de stat. Din primele cercetări a fost stabilit că bănuitul avea rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru aceste servicii unul dintre cetățeni ucraineni ar fi achitat suma de 8 000 dolari.

În baza demersului Procuraturii Briceni, instanța de judecată a decis plasarea a învinutului în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter