Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Creşte îngrijorător numărul cazurilor de COVID-19 în instituţiile de învăţământ din R. Moldova

Creşte îngrijorător numărul cazurilor de Covid-19 în instituţiile de învăţământ. De la începutul anului de studii, 540 de copii şi angajaţi ai şcolilor şi grădiniţelor din Republica Moldova au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Şi reprezentanţii primăriei Chişinău se arată îngrijoraţi de această situaţie. În capitala ţării, 380 de copii şi cadre didactice au ieşit pozitiv la testul Covid-19.

De la începutul noului an de studii, 244 de elevi dar şi 296 de angajaţi ai instituţiilor de învăţământ au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Cei mai mulţi sunt în municipiul Chişinău. 

TATIANA BUCEARSCHI, şef, Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, Chişinău: "Observăm tendinţa de creştere a îmbolnăvirilor la copii. Începând cu 1 septembrie în intirtuţiile de educaţie timpurie şi preuniversitar au fost înregistrate total 380 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus de tip nou. Dintre care 166 de copii şi 214 angajaţi".

În ciuda creşterii numărului de infectări, autorităţile nu au de gând să închidă instituţiile de învăţământ, ci doar intervin cu noi modificări în funcţionarea lor. Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică a redus distanţa de protecţie dintre elevi. 

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar, Chişinău: "De la 1,5 la un metru. Astfel fiecare copil va ocupa zilnic acelaşi loc în bancă la o distanţă de cel puţin un metru faţă de celălalt, în spate, în faţă şi lateral. Această mofidicare va oferi posibilitate instituţiilor şcolare să reconfigureze spaţiile şcolare incluzând mai mulţi elevi în spaţiul educaţional".

Săptămâna trecută, în Republica Moldova au fost înregistrate recorduri după recorduri de îmbolnăviri. Astfel, am depăşit pragul de 50 de mii de cazuri active. Din nou, cele mai multe sunt în Chişinău.  

TATIANA BUCEARSCHI, şef, Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, Chişinău: "Internaţi la moment avem 712 persoane dintre care 662 de pacienţi confirmaţi covid şi 50 de suspecţi, în stare gravă 208 pacienţi şi avem şi 14 pacienţi intubaţi".

ION CEBAN, primar, Chişinău: "Mulţi muncesc la epuizare în spitalele aglomerate cu pacienţi infectaţişi 24 din 24 pentru tratamentul şi salvarea acestor persoane".

În acest moment, în Republica Moldova sunt active aproximativ 12 mii de cazuri.  
Similare
RECOMANDĂRI