Cum a câştigat o femeie de serviciu din greşeală alegerile locale dintr-o localitate din Rusia
Vizualizari:

Cum a câştigat o femeie de serviciu din greşeală alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a şters praful şi a spălat cu mopul în birourile clădirii administraţiei locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia.

Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani şterge praful de pe scaunul şefului pentru a se aşeza pe el, după ce a câştigat alegerile de la începutul lunii, la care a participat doar pentru ca fostul şef să fie ales din nou. Pentru că nimeni din sat nu s-a înscris pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, care reprezintă partidul pro-Kremlin Rusia Unită, chiar el a convins-o pe doamna Udgodskaya să îşi depună candidatura şi să fie „rivala” lui, pentru a asigura cerinţa minimă de doi candidaţi, aşa cum spune legea, potrivit BBC, scrie Digi24.

Acesta, însă, nu s-a gândit nici măcar o secundă că femeia îl va înving.

„A fost uluită”

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota şi el va rămâne în funcţie. Dar oamenii s-au săturat şi au ieşit la vot şi au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

„El a fost uimit şi ea a fost uluită!”, a mai spus o femeie din localitate, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea. Ea a mai spus că l-a auzit personal pe Loktev cerându-i femeii de serviciu să conteste rezultatul.

Doamna Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns ştire naţională.

„Nu am făcut nimic”

Acum, femeia nu mai răspunde la telefon şi încearcă să evite lumea până la sfârşitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcţie.

Dar, într-un interviu dat mai devreme, a apărut copleşită de victoria sei, descriindu-se drept o „falsă” candidată, care „nu era pregătită” pentru o promovare atât de uriaşă.

Nu credeam că oamenii mă vor vota”, a declarat ea pentru canalul de ştiri Telegram Podyom. „Nu am făcut nimic!”, a mai completat ea.

Chiar şi aşa, ea a câştigat aproape 62% din voturi, în timp ce şeful ei a obţinut doar 34%. 30 de sate se află sub umbrela administraţiei pe care o va conduce de acum Marina Udgodskaya.

„Am făcut tot ce este necesar în această slujbă; nu există probleme în localitate", a declarat primarul Loktev pentru BBC într-una din ultimele sale zile de mandat, în timp ce se chinuie să-şi înţeleagă înfrângerea.

„În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a concluzionat Loktev, fost poliţist în vârstă de 58 de ani.

Unii au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva partidului Rusia Unită a lui Loktev, care a căzut în sondaje în toată ţara. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câştigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.

În Povalikhino, negustorul din sat insistă că acest rezultat a fost personal: Loktev pur şi simplu nu mai arăta niciun interes faţă de responsabilităţile sale.

Similare
RECOMANDĂRI