Social

80 de locuințe vor fi transmise participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl

post-img
imagine simbol

80 de locuințe total finisate și dotate cu minimul necesar (cazane pentru încălzire, articole pentru baie și aragaze) urmează a fi transmise, cu titlu gratuit, din proprietatea statului în proprietatea privată a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Cabinetul de miniștri a votat un proiect în acest sens.

Locuințele se acordă în baza cererilor depuse de către participanții la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl la Comisia special formată de transmitere a locuințelor. Locuințele vor fi oferite celor care nu au deținut în trecut o locuință în perioada anilor respectivi în proprietate/proprietate comună în devălmășie, atât în Republica Moldova cât și peste hotare, o locuință/un teren pentru construcții sau o casă construită în întovărășirile pomicole.

Accidentul nuclear de la C.A.E. Cernobîl s-a produs în noaptea zilei de 26 aprilie 1986, fiind considerat cel mai mare accident nuclear din istorie. Anual, pe 26 aprilie, marcăm Ziua comemorării victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl și ale altor avarii nucleare, în memoria persoanelor care au rămas cu dizabilități sau chiar și-au pierdut viața contribuind la lichidarea consecințelor accidentului nuclear de la Cernobîl din 1986.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter