Actualitate

Raport oficial CSAT: „Menţinerea continuităţii unei guvernări pro-europene este esenţială pentru asigurarea ireversibilităţii traseului occidental al Republicii Moldova”

post-img
CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), organismul condus de președintele statului și care coordonează politica de apărare a României, a detaliat situația din Republica Moldova., în raportul pe activitate pe anul 2023.

Raportul avertizează asupra situației din Moldova:

„Capacitatea instituţională redusă, precaritatea sistemului de apărare şi perspectiva extinderii agresiunii militare ruse şi asupra Republicii Moldova au impus menţinerea unui nivel ridicat de vigilenţă, dar şi de asistenţă în raport cu statul vecin”, arată raportul CSAT.

De asemenea, este prezentat felul în care România a acționat pentru sprijinirea Republicii Moldova la nivel internațional.

„În acest proces, România a acţionat pentru sprijinirea cauzei Republicii Moldova la nivel internaţional şi pentru coagularea sprijinului partenerilor, iar intern pentru susţinerea eforturilor de reformă instituţională în domenii multiple”, menționează raportul CSAT.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter