Social

Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă tinerii să se înscrie la stagiile plătite în sectorul public

post-img
Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă tinerii să se înscrie la stagiile plătite în sectorul public

Republica Moldova se află într-un proces accelerat de integrare europeană, contribuția tinerilor fiind esențială pentru atingerea acestui obiectiv. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul evenimentului de lansare a programelor de stagii plătite în serviciul public, care s-a desfășurat la Academia de Studii Economice din Moldova, instituție pe care a absolvit-o șeful Executivului.

Premierul Dorin Recean a încurajat studenții să se înregistreze la stagiile disponibile în autoritățile publice, accentuând că acestea reprezintă experiențe cu numeroase beneficii atât pentru formarea profesională, cât și pentru dezvoltarea R. Moldova. 

 

„Avem tot mai mulți tineri talentați și ambițioși, care aleg o carieră în sectorul public. Prin munca pe care o facem împreună, Guvernul construiește Moldova europeană și condiții mai bune de viață pentru toți cetățenii”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

 

În acest an, tinerii pot alege între două programe. Astfel, Guvernul oferă o bursă neimpozabilă de 3000 de lei pentru o durată a stagiului de 480 de ore, desfășurată în perioada 1 iunie - 30 noiembrie, cu posibilitatea de a fi propus spre numire într-o funcție publică de execuție în cadrul autorității-gazdă, fără organizarea concursului, cu condiția finalizării unui stagiu complet și evaluării cu calificativul ,,foarte bine”. În cazul oportunității de numire într-o funcţie vacantă din cadrul subdiviziunii în care a fost efectuat stagiul, nu va fi stabilită perioadă de probă. Pentru ediția de recrutare din perioada mai-iunie sunt planificate 150 de locuri. Pentru mai multe informații, accesați:stagii.gov.md.

Un alt program de stagii pentru tineri, finanțat de Uniunea Europeană, prevede o durată de două luni, în perioada 24 iunie - 23 august, cu o bursă de 200 de euro. Stagiarii vor activa în instituții publice de nivel central, fiind ghidați de Înalții Consilieri UE. Mai multe detalii sunt disponibile la această adresă

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter