Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul premier interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, îl va înlocui în funcţia de ambasador în Germania pe Oleg Serebrian

Fostul premier Aureliu Ciocoi a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Germania. Guvernul a luat această decizie azi dimineaţă într-o şedinţă în timpul căreia a numit şi un nou ambasador în Franţa.

Aureliu Ciocoi îl va înlocui în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Germania pe Oleg Serebrian, care şi-a încheiat mandatul. În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai deţinut funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Germania şi prin cumul - în Danemarca.

Ulterior, timp de doi ani, a fost ambasador în China şi în Statele Unite ale Americii. Apoi a devenit consilier pentru politică externă al fostului preşedinte Igor Dodon. În anii 2019-2020 Aureliu Ciocoi a fost ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în Guvernul Chicu, iar după demisia acestuia a devenit prim-ministru interimar al Republicii Moldova.

VEACESLAV DOBÎNDĂ , secretar de stat, Ministerul de Externe: „Domnul Ciocoi activează în cadrul ministerului de Externe pe o perioadă de 25 de ani. A activat în secţia organizaţii internaţionale, Consiliul Europei, a activat în cadrul ambasadei RM la Bonn, Berlin, în calitate de consilier. "

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Am fost şi am discutat cu diaspora din Germania şi est enevoie de o activizare a discuţiilor cu cetăţenii noştri şi soluţionarea problemlor lor cu multă răbdare şi cele mai bune intenţii  pentru a-i ajuta, susţine, a le oferi oportunităţi, mulţi din ei vor să revină acasă au idei de investiţii şi cred că aici avem multe de îmbunătăţit."

Tot astăzi Guvernul l-a rechemat pe Eugen Revenco din funcţia de ambasador în Franţa şi a numit-o pe Corina Călugăru în locul acestuia. Ea este economist şi jurist, iar în ultimii 6 ani a fost ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
Similare
RECOMANDĂRI