Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Articolele de iarnă stau neatinse în vitrine şi pe tarabe. Comercianţii se plâng că oamenii nu mai cumpără încălţăminte şi îmbrăcăminte groasă

Suntem în mijlocul iernii şi în loc de zăpadă şi ger, afară e un aer primăvăratic. Ghetele şi hainele groase de iarnă stau în dulap iar cei care se plâng de vreme sunt comercianţii. Unii şi-au făcut stocuri cu articole de sezon dar riscă să rămână cu marfa în vitrine sau pe tarabe. Clienţii nu se grăbesc să renunţe la garderoba de toamnă şi nici să facă noi cumpărături.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns restricţiile impuse de pandemie, comercianţi de produse de sezon sunt afectaţi şi de temperaturile ridicate. La Piaţa "Calea Basarabiei" din Chişinău, bate vântul printre tarabele cu articole vestimentare destinate sezonului rece. Comercianţii susţin că au scăzut preţurile pentru a atrage clienţii.

Şi la Piaţa Centrală din Chişinău comercianţii se tem că vor rămâne cu marfa pe raft.

Gerul Bobotezei pare să fie doar o amintire pentru că temperaturile sunt cu mult peste zero grade. De aceea nu sunt mulţi cei care se grăbesc să treacă la garderoba pentru o iarnă grea.

Potrivit meteorologilor, în Republica Moldova vom avea temperaturi peste zero grade, în timpul zilei, până aproape de sfârşitul săptămânii viitoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI