Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă un medic nevaccinat a decedat de COVID-19

Încă un medic nevaccinat a murit de Covid-19. E vorba de un medic-cardiolog care lucra la un spital privat din Bălţi. De la începutul campaniei de imunizare acesta e al doilea deces în rândul medicilor. Niciuna dintre cele două victime ale coronavirsului nu era vaccinată şi ambele sufereau de boli cronice.

Coronavirusul i-a luat viaţa Ninei Ostapova în vârstă de 60 de ani care lucra în sistemul medical din anul 1987. Ea a fost diagnosticată cu Covid-19 la începutul acestei luni. Iniţial se trata acasă, însă starea ei de sănătate s-a agravat şi a fost internată la spitalul municipal din Bălţi.

ANDREI UNCU şef, secţie de terapie intensivă: „S-a internat în spitalul nostru pe data de 5, într-o stare gravă, insuficienţă respiratorie cauzată de SAR-COV-2. Se ştia ca a fost tratată acasă o săptămână,că nu a fost vaccinată, că avea hiper-tensiune arterială, înspital a fost conectată la mască de oxigen, mască pe ventilator. Cu regret, brusc s-a agravat ieri, suspectând şi un nebulism  pulmonar motiv care a adus la deces”.

Nina Ostapova era căsătorită şi avea doi copii. De 4 ani lucra cardiolog la un spital privat din Bălţi.

EVGHENI SEMENCIŞIN director, spital: „Era un specialist bun, o persoană bună, o profesionistă în domeniul său. Era respectată atât de pacienţi, cât şi de colegi”.

Pe 3 octombrie a mai murit un medic nevaccinat, care era tot din Bălţi. De la începutul campaniei de imunizare doar doi medici au fost răpuşi de Covid şi ambii erau nevaccinaţi. Celelalte peste 130 de decese în rândul lucrătorilor medicali s-au înregistrat înaintea campaniei de vaccinare care a început în luna martie a acestui an. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în prezent, peste 90 la sută dintre medicii din Republica Moldova sunt vaccinaţi.
Similare
RECOMANDĂRI