Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Valul de emoţie generat de pierderea clădirii Filarmonicii Naţionale nu a fost urmat şi de un val de donaţii pentru reconstrucţie

Valul de emoţie, generat de pierderea clădirii Filarmonicii Naţionale în urma unui violent incendiu, nu a fost urmat şi de un val de donaţii pentru reconstrucţie. În conturile deschise de Guvern s-au adunat mai puţin de 31 de mii de lei şi... 10 euro. Cifrele au fost prezentate de Ministrul Finanţelor, Sergiu Puşcuţa.

În şedinţa de ieri a Guvernului s-au prezentat şi primele informaţii privind donaţiile pentru reconstrucţia clădirii Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici". Este vorba de aproape 31 de mii de lei şi 10 euro.

Reprezentanţii Executivului s-au ferit să îşi exprime un punct de vedere referitor la sumele de bani strânse până acum. Ministerul Finanţelor a deschis, pe 25 septembrie, trei conturi pentru donaţii în lei moldoveneşti, dolari americani şi euro. Toate informaţiile necesare sunt afişate pe ecran. Amintim că, acum o săptămână, edificiul Filarmonicii Naţionale a fost cuprins de flăcări.

Pompierii au luptat ore bune pentru a stinge incendiul. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat şi s-a prăbuşit. Din fericire, nu s-a înregistrat victime. Autorităţile spun că, cel mai probabil, clădirea va fi demolată şi va fi construit un nou edificiu pentru instituţia de cultură emblematica a Republicii Moldova.

Potrivit IGSU, sunt trei posibile cauze ale izbucnirii incendiului, fie o defecţiune la echipamentul electric, fie un scurt circuit, sau nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor în timpul unor lucrări de sudură.
Similare
RECOMANDĂRI