Din 1 august, instituţiile teatral-concertistice vor relua repetiţiile
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Din 1 august, instituţiile teatral-concertistice vor relua repetiţiile

Începând cu 1 august, instituţiile teatral-concertistice vor relua repetiţiile, activităţile de pregătire a artiştilor şi organizarea evenimentelor/acţiunilor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, reluarea activităţii instituţiilor teatral-concertistice va fi realizată în mai multe etape succesive, începând cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spaţiilor, a celor care au un rol esenţial în desfăşurarea activităţii şi a celor care nu îşi pot desfăşura activităţile curente de la distanţă, scrie Moldpres.

În timpul repetiţiilor, se vor evita scenele cu contact apropiat (distanţă mai mică de 1 m). Machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menţinerea distanţei fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor şi dezinfecţia suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj/coafor.

Angajaţii cu vârstă înaintată, care necesită protecţie sporită, precum şi cei care au copii cu vârstă mică, vor putea beneficia de condiţii speciale de muncă, inclusiv prestarea serviciilor de la distanţă.

Totodată, evenimentele/acţiunile culturale care urmează a fi desfăşurate în aer liber de către instituţiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Organizatorii vor amenaja spaţiul astfel încât să se permită menţinerea distanţei fizice de 1 m între persoane, se va realiza măsurarea temperaturii, precum şi efectuarea triajului observaţional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Similare
RECOMANDĂRI