Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acces restricţionat în regiunea transnistreană pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Acces restricţionat în regiunea transnistreană pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Dorin Chirtoacă, concurentul electoral din partea blocului Unirea, se arată nemulţumit că nu-şi poate face campanie în localităţile aflate, temporar, în afara controlului autorităţilor de la Chişinău.

Printr-un mesaj video, Chirtoacă a anunţat că, împreună cu mai mulţi susţinători, a încercat să ajungă în localităţile din stânga Nistrului pentru a-i îndemna pe cetăţenii de acolo să participe duminica viitoare la vot. Potrivit lui, accesul i-ar fi fost restricţionat de mai mulţi poliţişti care purtau arme Kalaşnikov şi uniforme ale Federaţiei Ruse. La scrutinul din 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă este ultimul pe buletinul de vot. Pentru alegerile de duminica viitoare, autorităţile de la Chişinău au hotărât să deschidă 42 de secţii de votare pentru cetăţeni Republicii Moldova din regiunea transnistreană.

„În calitate de candidat merg şi vreau să discut cu cetăţenii de dincolo de Nistru. Am ajuns până la Cocieri, mai departe drumul este blocat. Întrebare către Comisia Electorală Centrală: cum reuşim noi să discutăm cu cetăţenii din regiunea transnistreană, pentru ca dumnealor să poată veni la vot într-un mod conştient?”, a spus Dorin Chirtoacă.
 
Similare
RECOMANDĂRI