SPORT

Finala Cupei Moldovei la Fotbal. Petrocub Hînceşti şi Sfântul Gheorghe Suruceni se vor duela mâine

Emoţii mari înainte de finala Cupei Moldovei la fotbal. Petrocub Hînceşti şi Sfântul Gheorghe Suruceni se vor duela mâine pentru mult râvnitul trofeu. Atât antrenorii, cât şi căpitanii celor două echipe susţin că singurul obiectiv pentru acest meci este victoria.

După ce în iarnă au jucat finala Cupei Federaţiei, Petrocub şi Sfântul Gheorghe vor disputa mâine şi finala Cupei Moldovei. Atunci, sfinţii s-au impus cu 2 la 0, dar de această dată miza este mult mai mare, deoarece niciuna dintre echipe nu are în palmares acest trofeu.

VITALIE PLĂMĂDEALĂ , căpitan, Sfîntul Gheorghe Suruceni: „Toţi suntem dornici să câştigăm acest meci, mai ales că jucăm a doua finală consecutiv şi sută la sută băieţii o să dea tot ce au mai bun că să  obţinem această victorie”.

SERGHEI CIBOTARI, antrenor, Sfîntul Gheorghe Suruceni: „Eu nu aş compara Cupa de Iarnă cu finala Cupei Moldovei, totuşi, sunt două turnee diferite. Aici avem o altă abordare. Desigur că băieţii sunt gata să lupte până la capăt şi noi vom depune efort maxim pentru a câştiga acest trofeu”.

De partea cealaltă, Petrocub îşi doreşte la fel de mult să cucerească primul trofeu din palmaresul echipei de seniori. Mai ales că a avut parte de o semifinală dramatică cu deţinătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol. Echipa din Hînceşti a marcat golul calificării în prelungiri.

VLADIMIR AMBROS, căpitan, Petrocub Hînceşti: „Au fost nişte emoţii foarte pozitive, am marcat în minutul 93, nu am mai avut aşa emoţii în fotbal. MUSCA Sperăm că în finală o să jucăm mult mai bine, o să fim mult mai uniţi şi tare sper că vom câştiga, asta ne dorim cu toţii”.

LILIAN POPESCU, antrenor, Petrocub Hînceşti: „Ştiu că va fi dificil, dar nu imposibil, ne dorim foarte mult victoria şi sper să placă în primul rând la telespectatori şi sper că după acest meci să plecăm cu capul sus”.

Finala Cupei Moldovei dintre Petrocub Hînceşti şi Sfîntul Gheorghe Suruceni va avea loc mâine, pe stadionul Zimbru din Chişinău, cu începere de la ora 21:00. Partida se va juca fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus.