Direcţia apostilă şi legalizare a actelor îşi modifică programul. Numărul solicitărilor s-a triplat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Direcţia apostilă şi legalizare a actelor îşi modifică programul. Numărul solicitărilor s-a triplat

Ministerul Justiţiei a anunţat că Direcţia apostilă şi legalizare a actelor îşi modifică programul. Decizia a fost luată din cauza majorării numărului de solicitări după ce statul român a modificat Legea cetăţeniei nr. 21/1991 cu modificările şi completările ulterioare, şi a fost introdusă condiţia apostilării actelor care urmează a fi anexate la cererile privind cetăţenia română.

Astfel, numărul solicitărilor privind aplicarea apostilei s-a triplat, situaţie generată de numărul mare de solicitanţi privind redobândirea cetăţeniei române, fapt care impune ajustarea programului de activitate al Direcţiei apostilă şi legalizare.

În acest context, în vederea asigurării bunei activităţi şi neadmiterii încălcării termenilor pentru aplicarea apostilei, programul de primire a cererilor spre apostilare şi eliberarea actelor apostilate, pentru perioada 30 noiembrie– 7 decembrie va fi următorul:

  • Depunera cererilor pentru aplicarea apostilei la ghişeu şi în regim online: luni – joi, 08:00 – 12:30.
  • Eliberarea actelor apostilate: luni – vineri, 08:00 – 16:00.

În data de 7 decembrie Ministerul Justiţiei, în funcţie de evoluţia situaţiei va reveni cu noile ajustări a orarului de primire a cererilor spre apostilare, relatează Radio Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI