O expoziţie retrospectivă a unui artist fotograf basarabean a fost deschisă la Oradea
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

O expoziţie retrospectivă a unui artist fotograf basarabean a fost deschisă la Oradea

La Galeria ”Euro Foto Art” de la Centrul Expoziţional FIAP Oradea, România, a fost deschisă zilele acestea o expoziţie a artistului fotograf din R. Moldova, Iurie Foca.

Iurie Foca a menţionat că expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii realizate de-a lungul anilor, relatează Moldpres.

Vernisajul expoziţiei organizate sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică a avut loc pe 22 iulie 2020. De la eveniment a lipsit autorul expoziţiei, care nu a putut să ajungă din cauza restricţiilor de trecere a graniţei de stat.

Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă Ramona Novicov, care a apreciat nivelul tehnic şi artistic al exponatelor. 

Expoziţia va fi deschisă până la 13 august.

Iurie Foca s-a născut la 14 septembrie 1957 în satul Sofia, raionul Drochia. A fost distins cu medalii ale Federaţiei Internaţionale a Artiştilor Foto (FIAP) la Concursurile internaţionale de fotografie de la Oradea, România 2004 - Aur Fiap, Rivne, Ucraina 2008 - Bronz FIAP, Ryazan, Rusia, 2009 - Aur FIAP, Brazilia 2017-Menţiune de Onoare FIAP. Deţinător de medalii de onoare la concursuri de fotografie internaţionale organizate de Asociaţia Japoneză a Societăţilor Naţionale de Artă Fotografică, Tokio, Japonia, 2009, 2015, 2019. Autor sau coautor de imagini în peste 80 de albume de artă publicate în R. Moldova, România, Israel, Olanda, Rusia, inclusiv două albume care au primit Premiul de Stat al Republicii Moldova şi unul - Premiul Ministerului Culturii din R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI