Vadim Brînzan, despre scumpirea energiei electrice: Statul plăteşte factura pentru pomenile electorale ale fostei guvernări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vadim Brînzan, despre scumpirea energiei electrice: Statul plăteşte factura pentru pomenile electorale ale fostei guvernări

Guvernul Republicii Moldova analizează posibilitatea de a veni cu un ajutor pe timp de iarnă pentru persoanele cu venituri mici, pentru a compensa creşterea tarifelor la energie electrică. Declaraţia aparţine ministrului economiei şi finanţelor Vadim Brînzan, care, într-o conferinţă de presă susţinută pe 20 august, a menţionat că statul va plăti astfel factura pentru pomenile electorale şi presiunile fostei guvernări făcute asupra Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul energiei.

„Această scumpire trebuia făcută în urmă cu jumătate de an. Fosta guvernare a influenţat ANRE să amâne această decizie, creând un deficit bugetar la furnizarea energiei la 20 de milioane de lei”, a spus ministrul economiei.

Vadim Brînzan a mai menţionat că ANRE trebuie să fie o instituţie independentă şi eficientă, în afara jocurilor şi influenţei politicului.

Vadim Brînzan a mai menţionat că va fi comandat un audit la companiile de furnizare a energiei electrice. „Trebuie să cunoaştem ce influenţează costurile operaţionale, tarifele şi preţurile şi să vedem costurile justificate şi cele nejustificate care se reflectă în preţul tarifar al energiei”, a declarat ministrul economiei.

În cadrul conferinţei, Vadim Brînzan a mai menţionat că, în zilele următoare, Vadim Ceban va fi numit preşedinte al consiliului de administraţie „Moldovagaz” SA.  „Decizia finală va fi luată de Gazprom, dar Vadim Ceban are susţinerea Guvernului”, a menţionat ministrul economiei.
Similare
RECOMANDĂRI