Grădiniţele din municipiul Chişinău, conectate la agent termic
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Grădiniţele din municipiul Chişinău, conectate la agent termic

Primăria municipiului Chişinău informează că 124 de instituţii de educaţie timpurie din totalul de 126 de unităţi sunt conectate la reţeaua centralizată de agent termic. Deocamdată rămâne neconectată grădiniţa nr. 79 care urmează a fi redeschisă în perioada următoare, iar IET nr. 23 dispune de sistem termic autonom. Informaţii în acest sens au fost prezentate de către Andrei Pavaloi, şef interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, în cadrul şedinţei operative săptămânale de luni.

Potrivit autorităţilor municipale, conectarea şcolilor şi liceelor la sursa de agent termic va avea loc spre finele săptămânii curente: joi şi vineri, pentru ca la revenirea copiilor la ore, în clase să fie cald.

Cât priveşte asigurarea cu termie a altor instituţii sociale, e de menţionat că 14 unităţi medico-sanitare publice din municipiu, din totalul de 62 au fost deja conectate la reţeaua centralizată.  

Cu referire la situaţia fondului de locuinţe, Primăria Chişinău precizează că sunt deja conectate 62 de blocuri multietajate din totalul de 2728, care primesc agent termic prin reţeaua centralizată. 

Similare
RECOMANDĂRI