Poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări pe numele a patru cetăţeni ce deţineau acte falsificate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări pe numele a patru cetăţeni ce deţineau acte falsificate

Poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări pe numele a patru cetăţeni ce deţineau acte cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnat la sfârşitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni şi Cahul.

Pe sensul de ieşire din R. Moldova, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat la controlul de frontieră un tânăr de 34 de ani, domiciliat în oraşul Tiraspol. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Lituania. După ce s-a legitimat în baza unui paşaport ucrainean, acesta a mai prezentat şi un permis de conducere, însă care nu întrunea condiţiile unui document autentic. 

Peste câteva ore, alte două certificate de vaccinare au fost ridicate de la doi pasageri ai unei curse internaţionale. Acestea în loc să-i scutească de regimul de autoizolare i-a făcut pasibili de cercetare penală conform art. 361 al. (1) al CP al RM. 

A rămas fără permis auto după ce un şofer de 50 de ani, originar din oraşul Ismail, Ucraina a declarat că: ”Eram la muncă peste hotare şi mi-am pierdut permisul de conducere, iar la propunerea unor intermediari am reuşit să obţin un dublicat. Am achitat suma de 150 de euro, fără să am vreo suspiciune că actul ar fi fals.”

Cazul a fost înregistrat în timpul controlului suplimentar, unde în portmoneul personal al bărbatului sus menţionat, poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Cahul au descoperit un permis de conducere românesc. Examinat cu tehnica specială s-a depistat prezenţa indicilor de falsificare. 

Pe numele celor vizaţi s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizei. 

Similare
RECOMANDĂRI