Actualitate

Rusia declară persona non-grata un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova

post-img
Ambasada Republicii Moldova la Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a comunicat că un angajat al reprezentanței diplomatice a Republicii Moldova va fi declarat persona non-grata.

Decizia Rusiei survine după ce autoritățile de la Chișinău au declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova a unui angajat al Ambasadei Rusiei, în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, contrar poziției autorităților de la Chișinău.

De asemenea, Ministerul de Externe de la Moscova  și-a exprimat nemulțumirea față de decizia Chișinăului de a interzice delegației ruse intrarea în (R.)Moldova pentru a participa la cea de-a 34-a sesiune a Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău în perioada 14 - 17 mai curent.

Rusia susținel că autoritățile de la Chișinău ar politiza activitățile FAO, încălcând astfel angajamentul de a asigura „participarea egală a tuturor statelor membre la acest eveniment ONU”, precizează un comunicat al Ministerului rus de Externe.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter