Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Reniţă spune cine ar putea fi viitorul ambasador al Republicii Moldova în România

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniţă, spune că Victor Osipov, fost consilier al lui Vlad Plahotniuc, ar putea fi viitorul ambasador al Republicii Moldova în România. Reniţă a făcut această declaraţie după şedinţa Comisiei de politică externă a Parlamentului.

IURIE RENIŢĂ, deputat, Platforma Da: "Tot de la PDM e vorba de domnul Victor Osipov, ştiţi foarte bine afilierea lui politică – PDM, Ghimpu, încă o dovadă că politica de la externe este dezastruoasă. Când e vorba de diplomaţii cu verticalitate atunci aceştia nu sunt acceptaţi, ci cei care sunt docili şi loiali regimului actual." 

Iurie Reniţă a declarat, astăzi, că Mihail Gribincea, fostul ambasador al Republicii Moldova în România, ar fi fost rechemat ilegal din funcţie, acum jumătate de an, şi ar urma să dea în judecată ministerul de Externe. Serviciul de presă al ministerului nu a venit cu o reacţie la acest subiect. Tot astăzi, au fost aprobate şi alte trei candidaturi pentru funcţiile de ambasadori în Austria, Franţa şi Suedia. Iurie Reniţă a declarat că şi aceste persoane ar fi fost alese datorită afilierii politice.

Ministrul de Externe de la Chişinău, Oleg Ţulea, spune că declaraţiile deputatului Iurie Reniţă sunt regretabile, contraproductive şi  prejudiciază autoritatea şi credibilitatea instituţiilor diplomatice. Într-un mesaj postat pe pagina de internet a instituţiei, Ţulea subliniază că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale şi au la bază principiul meritocraţiei şi al profesionalismului.


 
Similare
RECOMANDĂRI